24 / 06 / 2021


Afacere cu pahare din carton, cu sprijinul financiar al UE ~ InfoPrut

Un bărbat din satul Colonița a reușit să își construiască o afacere de succes datorită proiectelor implementate de Banca Mondială…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 02/02/2021

Un bărbat din satul Colonița a reușit să își construiască o afacere de succes datorită proiectelor implementate de Banca Mondială în Republica Moldova, dar și cu sprijinul financiar al UE. Face pahare din carton, borş pentru ciorbe, dar şi popcornul pe care îl savurăm atunci când mergem la cinema, notează TVR Moldova.

Prima afacere a început-o în 1986, când realizau desenele pe faianță pentru băi. Şi-a încercat norocul cu mai multe proiecte – ba cu depozite angro, ba cu magazine, iar în 1998 s-a apucat să facă borş acru. Şi nu s-a oprit aici.
Simion Ursu a prins ideea că oamenii beau cafea oriunde şi s-a gândit că producerea paharelor din carton îi va face afacerea şi mai prosperă. În 2015 au dat startul producţiei care s-a dovedit una de succes.
„După ce se face tăierea desenului, cartonul se introduce în aparat și acolo, unul câte unul, iese produsul finit. Dacă este tot frumos, taietura este absolut ideală, se introduce în aparat”, a spus Rodica Ursu.
Materia primă este cumpărată din Finlanda, iar echipamentul pentru producerea recipientelor a fost adus din China. O parte din bani sunt investiţii proprii, iar restul a fost acoperit din granturi şi credite în valoare de 800.000 de dolari. Banii au fost oferiţi prin intermediul proiectului Băncii Mondiale privind ameliorarea competitivităţii.
La fabrică se produc peste 20 de tipuri de recipiente. O parte sunt vândute în Republica Moldova, dar cel mai mult se exportă în Ucraina, Lituania, Belarus şi România.
„România este cel mai mare partener, din care se exportă din UE în alte ţări şi cu ajutorul partenerilor din România se exportă în Germania, în Statele Unite ale Americii”, a subliniat Simion Ursu.
Pe parcursul anilor 2016-2020, peste 200 de antreprenori din Republica Moldova au fost susţinuţi financiar şi logistic de Banca Mondială.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: