22 / 01 / 2022


adrian weiner medic deputat usr plus reincepere scoala fizic imposibila profi vaccinati | .News

Profesor la tablă (sursa foto: pixabay) Școlile s-ar putea redeschide mai degrabă la jumătatea lunii martie, după ce o masă…

De redactia , in Actualitate , at 13/01/2021

Profesor la tablă (sursa foto: pixabay)
Școlile s-ar putea redeschide mai degrabă la jumătatea lunii martie, după ce o masă semnificativă a profesorilor și chiar a elevilor de peste 16 ani se va vaccina anti-Covid-19, a declarat la RFI Adrian Wiener, medic și deputat USR PLUS.
Autoritățile iau în totuși în calcul întoarcerea copiilor în clase pe 8 februarie, în funcție de situația epidemiologică.
Adrian Wiener crede că școlile nu se vor putea redeschide pe 8 februarie: „Nu cred că este posibil. Trebuie luat în calcul indicele de reproducere al acestui virus, în contextul în care presupunem deja că noua tulpină din Marea Britanie într-o oarecare măsură a înlocuit vechea tulpină și în România și contagiozitatea și riscul sunt foarte mari.
„Eu cred că pentru a reveni în siguranță în școli, cred că ar trebui să fi trecut prin etapa de vaccinare o masă semnificativă a profesorilor și de ce nu și a elevilor peste 16 ani, bineînțeles, doar cei care doresc”, a mai declarat Wiener.
„Ideal ar fi să dorească cât mai mulți dintre ei, dar cred că încă și nu e vorba doar de activitățile din interiorul școlii, e vorba de mijloacele de transport până și dinspre școală, de aglomerările pe care în general școala le produce în mod natural, în mod firesc”, mai susține deputatul.
Medicul parlamentar estimează că școlile ar putea fi redeschise la mijlocul lunii martie: „Mai degrabă, cred că undeva pe la jumătatea lunii martie”.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: