13 / 07 / 2024


Administrația prezidențială din R. Moldova, îndemn către cetățeni în contextul apariției unui nou deep fake

By redactia , in Actualitate Internațional , at 30/12/2023

Administrația prezidențială din Republica Moldova îndeamnă cetățenii să fie atenți și să nu se lase manipulați de informațiile false distribuite pe anumite rețele și canale, după ce în mediul online a apărut un nou deep fake cu șefa statului, Maia Sandu.
„În contextul războiului hibrid împotriva R. Moldova și a conducerii democratice, imaginea șefei statului este utilizată prin falsificarea imaginii și a sunetului. Scopul acestor imagini trucate este să creeze neîncredere și dezbinare în societate, în consecință să slăbească instituțiile democratice din R. Moldova. Atragem atenția cetățenilor asupra faptului că informațiile distribuite în spațiul public, însoțite de fotografii sau video cu imaginea primelor persoane în stat, reprezintă un fals și manipulare de tip deep fake”, a atenționat instituția prezidențială.
Totodată, Președinția Republicii Moldova dezminte autenticitatea declarațiilor atribuite șefei statului și condamnă aceste practici de dezinformare, îndemnând toți cetățenii să se informeze doar din surse oficiale și sigure.
La scurt timp și Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, a venit cu o reacție în acest sens, remarcând că „atacurile asupra democrației nu se fac doar cu arma, se fac prin minciună și slăbirea încrederii în societate”.
„Vedem tot mai multe încercări de denigrare a mea, a conducerii democratice a R. Moldova, a instituțiilor. Imagini video trucate, dezinformare, știri mincinoase care au drept unic scop să inducă panică, să ne dezbine și să facă din R. Moldova o țintă slabă pentru influență externă, un stat care să nu poată să-și decidă liber soarta. În sate, oamenii îmi zic că ultima minciună este că eu aș interzice culesul măceșului. Ar fi o glumă, dacă n-am ști că în spatele acestor minciuni stă un interes meschin, un interes potrivnic tuturor cetățenilor noștri. La așa nivel ridicol au ajuns cei care vor să slăbească R. Moldova”, a menționat Maia Sandu.
Ea a mai atenționat că minciunile vor continua și vor lua proporții tot mai mari.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *