19 / 01 / 2022


Acuzații grave: Cetățenii R. Moldova din Rusia sunt intimidați pentru a-l vota pe Dodon

Cetățenii Republicii Moldova din Federația Rusă sunt intimidați să-l voteze pe Igor Dodon în turul II al alegerilor prezidențiale din…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 08/11/2020

Cetățenii Republicii Moldova din Federația Rusă sunt intimidați să-l voteze pe Igor Dodon în turul II al alegerilor prezidențiale din 15 noiembrie 2020. Declarații în acest sens au fost făcute de Renato Usatîi, liderul Partidului Nostru, care a obținut aproape 17% de voturi în primul tur de scrutin. 
„Acum mii de cetățeni din Federația Rusă sunt umiliți. Se lucrează cu ei foarte dur, cu implicarea unor  interlopi și a unor reprezentanți ai structurilor de forță. Aceștia sperie oamenii spunându-le că dacă nu vor ieși la vot duminică și nu îl vor vota pe Dodon, atunci vor fi deportați”, a declarat Renato Usatîi.
El a venit și cu un mesaj către oamenii care sunt nevoiți să suporte aceste intimidări. „Stimați cetățeni, puteți fi forțați și intimidați să veniți la secțiile de vot, dar nu sunteți obligați să votați acest „kuliok”, deoarece în cabina de vot veți fi doar dvs. (…) Cetățenii trebuie să iasă la vot, dar înainte de aceasta să se gândească care este scopul lor, să stea mai departe și să accepte ca președinte al țării să fie numit „kuliok” sau să facem o schimbare (…) Astăzi, eu nu pot să mai permit ca un „kuliok” care deja e boțit să conducă încă patru ani Republica Moldova”, a adăugat liderul Partidului Nostru.
De asemenea, Renato Usatîi le-a cerut alegătorilor săi să se documenteze cu privire la metodele de fraudare a alegerilor puse la punct de Igor Dodon.
Tot astăzi, actualul președinte al Republicii Moldova a avut o tentativă de a șantaja diaspora din Rusia. Astfel, în cadrul emisiunii sale online, Igor Dodon a declarat că va veni cu o nouă amnistie migrațională, pentru cetățenii R. Moldova din Federația Rusă, „dar eu consider că în primul rând trebuie să beneficieze de ea cei care au ștampila „Votat” în buletin”. 

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: