23 / 06 / 2021


Acum e OFICIAL: Ce spune Ministerul Educației privind regulile în școli de 1 și 8 Martie – NewsAr.ro

Ministerul Educației anunță că nu a transmis și nu va transmite către unitățile și instituțiile de învățământ nici o interdicție…

De redactia , in Actualitate , at 01/03/2021

Ministerul Educației anunță că nu a transmis și nu va transmite către unitățile și instituțiile de învățământ nici o interdicție expresă cu privire la oferirea de flori și mărțișoare.
În Ordinul comun nr. 3235/2021 al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății se prevede interzicerea schimbului de obiecte personale (Anexă: Măsurile sanitare şi de protecţie în unităţile de învăţământ preuniversitar/unităţile conexe în perioada pandemiei de COVID-19 – II. Măsuri de organizare a spaţiilor, a accesului în unităţile de învăţământ preuniversitar/unităţile conexe şi a programului şcolar, în contextul epidemiologic al infecţiei cu SARS-CoV-2, b) organizarea sălilor de clasă). Mărţişorul, element de patrimoniu cultural imaterial, a fost înscris de UNESCO, în anul 2017, în Lista Reprezentativă a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanității, se arată într-un comunicat al Ministerului.
„În acest context, Ministerul Educației nici nu poate schimba și nici nu dorește să se implice în schimbarea/ includerea unor valori de simbol precum «flori și mărțișoare» în categoria «obiecte personale». Ministerul Educației nu a transmis și nu va transmite către unitățile și instituțiile de învățământ, nici măcar cu titlu de recomandare, nici o interdicție în acest sens, dar îndeamnă la prudență din perspectiva oricărui tip de interacțiuni care pot facilita transmiterea virusului SarsCOV 2”, informeză Ministerul.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: