27 / 01 / 2022


Actorul care l-a interpretat pe Darth Vader în trilogia originală Star Wars, a murit la vârsta de 85 de ani

Dave Prowse, actor şi fost bodybuilder cunoscut pentru interpretarea personajului Darth Vader în trilogia originală Star Wars, a murit la…

De redactia , in Internațional , at 10/12/2020

Dave Prowse, actor şi fost bodybuilder cunoscut pentru interpretarea personajului Darth Vader în trilogia originală Star Wars, a murit la vârsta de 85 de ani, relatează BBC, preluat de News.ro.
Prowse, originar din Bristol, Marea Britanie, a fost distribuit în acest rol pentru statura sa impozantă, dar vocea personajului a aparţinut lui James Earl Jones.
Sportivul transformat în actor a fost însă cel mai mândru de interpretarea personajului Green Cross Code Man. Rolul, care a promovat siguranţa rutieră în Marea Britanie, i-a adus un MBE.
”Fie ca forţa să fie întotdeauna cu el!”, a declarat agentul său, Thomas Bowington.
Acesta a mai spus: ”Deşi este faimos pentru interpretarea multor monştri, pentru mine şi pentru toţi cei care l-au cunoscut pe Dave şi au lucrat cu el a fost un erou în vieţile noastre”.
Actorul a murit după o boală scurtă.
Cariera lui Prowse s-a extins pe parcursul a 50 de ani, dar rolul său ca Sith Lord în Star Wars i-a adus faimă internaţională.
Din nefericire, accentul său din West Country nu a fost potrivit pentru acest rol, aşa că vocea sa a fost dublată.
Cu toate acestea, Prowse a fost prezent în toate cele trei filme ale trilogiei, datorită staturii sale de 1,98 m şi capacităţii sale de a ridica greutăţi, el reprezentând Anglia la Jocurile Commonwealth din anii 60.
În perioada respectivă, Prowse s-a împrietenit cu Arnold Schwarzenegger şi Lou Ferrigno (cunoscut pentru rolul din serialul TV Incredible Hulk), cu mult înainte ca aceştia să devină vedete de cinema.
Înainte de a deveni actor, Prowse a cunoscut succesul la Hollywood pregătindu-l fizic pe Christopher Reeve pentru rolul Superman.
Prowse a debutat ca actor cu rolul creaturii lui Frankenstein din filmul parodie Casino Royale din 1967, realizat după prima carte James Bond a lui Ian Fleming.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: