16 / 10 / 2021


Actorul american John Malkovich îl va juca pe celebrul dirijor român Sergiu Celibidache

Actorul american John Malkovich, în vârstă de 67 de ani, va interpreta rolul legendarului dirijor român Sergiu Celibidache în filmul…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 19/09/2021

Actorul american John Malkovich, în vârstă de 67 de ani, va interpreta rolul legendarului dirijor român Sergiu Celibidache în filmul biografic „The Yellow Tie” („Cravata galbenă”).

Potrivit Variety, „The Yellow Tie” este o coproducție internațională între Oblique Media Film din România și Celi Films din Marea Britanie.
Filmul se bazează pe scenariul scris de fiul dirijorului Serge Ioan Celibidachi și James Olivier („Octav”) și va explora viața marelui Celibidache. Producători vor fi Adela Vrînceanu Celebidachi, soția lui Serge Ioan Celibidachi, Cristina Dobrițoiu, Titi Rădoaie și James Olivier.
Filmările sunt programate pentru primăvara și vara anului 2022 și vor avea loc în România, iar John Malkovich îl va interpreta pe Sergiu Celibidache la vârsta maturității.
„Sunt încântat și onorat că mi se oferă ocazia de a interpreta rolul dirijorului Sergiu Celibidache. Un talent unic și singular, este considerat unul dintre marii vizionari ai muzicii clasice din secolul trecut. Să-l joc în ultimii ani va fi o călătorie provocatoare și fascinantă”, a spus Malkovich.
Castingul pentru alegerea unui actor care să-l interpreteze pe Celibidache în anii tinereții este încă în desfășurare.
John Malkovich nu este la prima întâlnire cu lumea muzicii clasice românești. Celebrul actor a jucat rolul unui criminal în serie pe scena Ateneului Român, la ediția din 2013 a Festivalului „George Enescu”, în spectacolul „The Infernal comedy” („Confesiunile unui ucigaș în serie”), opera compusă de dirijorul austriac Martin Haselbock.
Amintim că Sergiu Celibidache, unul dintre cei mai mari dirijori ai lumii, s-a născut la 26 iunie 1912, la Roman, judeţul Neamţ. A învăţat să cânte singur la pian, la vârsta de patru ani, fiind pasionat de timpuriu de muzica de jazz.
A debutat ca pianist de jazz la Iaşi, apoi a fost pianist-corepetitor în Bucureşti, dirijor de cor la Berlin. Prima orchestră pe care a condus-o în cariera sa de dirijor a fost Formaţia Academică de Muzică din Berlin (1941).

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: