15 / 06 / 2024


Activitățile culturale și sportive din Cahul, la un click distanță grație sprijinului UE

By redactia , in Actualitate Internațional , at 24/11/2023

Locuitorii din Cahul pot găsi toate informațiile despre evenimentele culturale și activități extrașcolare pentru copii din oraș pe noua platformă www.cahulactiv.md. 
Aceasta centralizează și promovează activitățile destinate tuturor grupurilor de vârstă din regiunea de sud a Republicii Moldova. Astfel, aici pot fi accesate o varietate de oferte, inclusiv cercuri de artă, cluburi de interese, dans, muzică și sport.
Printre activitățile incluse pe platformă se numără lecții de acordeon, arte plastice, baschet, biser, box, canto, chitară, dans clasic, de estradă, popular sau modern, ecologie, gimnastică, etc.
Ofertele au fost propuse de șapte instituții din Cahul: Palatul de Cultură „N.Botgros”, Centrul de Creație „Luceafărul”, Școala de Muzică „M.Cebotari”, Școala de Artă Plastică, Școala sportivă nr. 1, Școala sportivă nr. 2 și Școala de Haltere.
În prezent, dintre cele 43 de cercuri și secții sportive, sunt disponibile pentru înscriere Cercul Mâini Dibace „Hobby Boom”, secția Box și secția Judo-Sambo. Pe viitor, dezvoltatorii își propun să lărgească catalogul activităților cu toate ofertele din municipiul Cahul, inclusiv cluburi și academii private. Cererile de înscriere pot fi depuse online.
Platforma www.cahulactiv.md a fost dezvoltată în cadrul programului Digital Impact Program: Focus on Cahul, realizat de Startup Moldova, cu sprijin financiar din partea proiectului EU4Moldova: Startup City Cahul, implementat de ATIC și finanțat de Uniunea Europeană în parteneriat cu Suedia.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *