30 / 07 / 2021


Activiștii dau în judecată o provincie canadiană pentru că nu finanțează avortul în clinicile private | .News

Protest împotriva avortului (sursa foto: Wikimedia Commons) Activiștii pentru drepturile omului din Canada au dat în judecată provincia canadiană New…

De redactia , in Actualitate , at 09/01/2021

Protest împotriva avortului (sursa foto: Wikimedia Commons)
Activiștii pentru drepturile omului din Canada au dat în judecată provincia canadiană New Brunswich pentru refuzul de a finanța serviciile de avort în clinicile private, așa cum se face în restul țării, conform The Guardian.
Procesul a fost intentat de Asociația canadiană pentru Drepturile Civile și susține că refuzul provinciei violează legea și constituția Canadei.
Provinciile și teritoriile canadiene au o varietate de politici și reglementări diferite care facilitează accesul la avort, dar New Brunswick este singura provincie care nu acoperă procedura în afara spațiilor spitalicești. Guvernul provinciei nu a precizat de ce refuză să acopere accesul la avort în medii non-spitalicești și a refuzat să comenteze procesul.
Anul trecut, guvernul federal a reținut provinciei peste 100.000 de dolari pentru încălcarea legii federale prin refuzul acoperirii avorturilor în afara spitalelor. Aceste fonduri au fost plătite mai târziu în acel an din cauza pandemiei Covid-19, deși provincia nu a luat măsuri în vederea schimbării politicilor sale actuale.
Jessi Taylor, purtător de cuvânt al asociației Justiție Reproductivă New Brunswich, susține că sunt doar trei spitale care asigură posibilitatea realizării avorturilor în toată provincia, în timp ce femeile care se îndreaptă spre procedură au de înfruntat multe obstacole.
Purtătoarea de cuvânt susține că, cu automobilul, poți face chiar și 17 ore până la un spital.
Provincia are 20 de zile pentru a răspunde oficial acuzațiilor. Dacă nu se va întâmpla asta, Asociația canadiană pentru Drepturile Civile va câștiga procesul.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: