19 / 06 / 2021


Achiziții de „top” în PUN

Iuliana Gorea-Costin, fost ambasador în cadrul Consiliului Europei și Mihai Gribincea, fost ambasador al R. Moldova în România, se alătură…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 29/01/2021

Iuliana Gorea-Costin, fost ambasador în cadrul Consiliului Europei și Mihai Gribincea, fost ambasador al R. Moldova în România, se alătură la platforma unionistă a Partidului Unității Naționale. 
Anunțul a fost făcut de Octavian Țîcu, liderul PUN, care a adăugat că diplomații „vin în serviciul idealului de reîntregire”.
„În urma discuțiilor de la București, doi diplomați de carieră, dar în același timp personalități intelectuale remarcabile, au aderat la platforma unionistă a Partidului Unității Naționale, în vederea pregătirii pentru alegerile parlamentare anticipate:
– Dna Iuliana Gorea-Costin, ex-ambasadoarea RM la Consiliul Europei, fondatoarea şi prima directoare al Liceului Mircea Eliade, cunoscută prin scrierile sale în tot spațiul românesc.
– Dnul Mihai Gribincea, ex-ambasadorul RM în România, Belgia, Țările de Jos şi Luxemburg, reprezentant al Misiunii RM la NATO, autor al numeroaselor publicații despre conflictul transnistrean și lucrări pe istoria regimului sovietic”, a punctat liderul PUN.
Potrivit lui Octavian Țîcu a fi român și unionist nu necesită calitatea de membru de partid, prin urmare platforma unionistă a PUN va fi oferită figurilor proeminente românești din Basarabia în vederea participării la alegerile parlamentare.
Amintim că la data de 19 ianuarie 2021, la platforma unionistă a PUN s-a alăturat și Virgiliu Mărgineanu, cineast, regizor și producător de film, director OWH Studio şi al Festivalului Internațional „Cronograf”, un om cunoscut în tot spațiul românesc pentru creația sa cinematografică. El este fiul lui Ion Mărgineanu, deputat în primul Parlament de la Chișinău, semnatar al Declarației de Independență, cel care în 2018, a parcurs pe jos 520 de kilometri pentru a-și împlini visul de a parcurge „Drumul Unirii”, la împlinirea unui secol de la Marea Adunare Națională de la Alba Iulia, de pe 1 decembrie 1918.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: