26 / 02 / 2024


A rezolvat Ciolacu cu păcănelele încât statul a ajuns dator caselor de pariuri – 60m.ro

By editor , in Actualitate , at 05/12/2023

Executorii judecătorești au executat 6 autoturisme aparținând Agenției Naționale pentru Sport, instituție condusă de Elisabeta Lipă, pentru a acoperi o creanță de 330.800 lei. Din această sumă, 250.703,31 lei reprezintă o creanță datorată creditorului SC Stanley Bet, o agenție de pariuri sportive. Într-o perioadă în care societatea civilă solicită reglementarea mai strictă a industriei jocurilor de noroc, faptul că Statul Român este dator unei agenții de pariuri vine ca o veste șocantă pentru opinia publică. Industria jocurilor de noroc trebuie să contribuie la bugetul de stat, nicidecum invers.

Explicațiile Agenției

În conformitate cu prevederile legii educației fizice și sportului, Ministerul Tineretului și Sportului își asigura sursele pentru finanțarea activităților sportive și din 5% din totalul încasărilor rămase după deducerea taxei de licență datorate, conform legislației în vigoare, de organizatorii de pronosticuri și pariuri sportive autorizați, în condițiile legii, de Comisia de autorizare a jocurilor de noroc, pentru jocurile de pronosticuri și pariuri sportive bazate pe utilizarea de competiții de gen pentru ramura respectivă, organizate în campionatele naționale din alte țări, de federațiile și organismele sportive internaționale, precum si în «Cupa României”, potrivit regulamentului de aplicare a respectivei legi.

Astfel, Ministerul Tineretului si Sportului a dat în judecată SC StanleyBet pentru recuperarea sumelor reprezentând taxele prevăzute de dispozițiile art.70 alin (1) lit. g) din Legea nr .69/2000, care a format obiectul dosarului nr. 779913/2010 prin care s-a admis excepția prescripției dreptului material la acțiune în ceea ce privește pretențiile aferente anului 2006, s-a admis în parte cererea formulată de reclamantul Ministerul Tineretului și Sportului în contradictoriu cu pârâta SC StanleyBet SRL, care a fost obligată la plata sumei de 2.215.660,26 lei, reprezentând suma datorată reclamantului, respectiv la plata cheltuielilor de judecată efectuate de reclamant, aferente pretențiilor admise, în cuantum de 4.542 lei.

Ulterior, pârâta SC StanleyBet SRL a fost executată silit pentru recuperarea sumelor mai sus enunțate. În baza titlului executoriu mai sus menționat la data de 28.01.2015 Ministerul Tineretului și Sportului a solicitat declanșarea procedurii executării silite împotriva debitoarei pentru recuperarea sumei de 2.215.660,26 lei formându-se dosarul de executare nr. 36/2015 pe rolul B.E.J.A. Dumitrache și Dumitrache.

La data de 24.04.2015 executorul judecătoresc a procedat la eliberarea sumelor consemnate în dosarul de executare în sensul că a fost reținută suma de 34.355,40 de lei cu titlu de cheltuieli de executare și s-au eliberat următoarele sume:

– în favoarea creditorului Ministerul Tineretului și Sportului a sumei de 1.396.929,18 lei cu titlu de debit principaI,

– în favoarea reprezentantului creditorului a sumei de 664.809 lei cu titlu de onorariu avocațial.

– în favoarea Bugetului de Stat a sumei de 158.464 08 lei cu titlu de TVA aferent SCA Sfirâială și Asociații.

 » Citeste toata stirea aici

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *