18 / 06 / 2024


A murit Rona Hartner, la vârsta de 50 de ani. A fost una dintre cele mai iubite actrițe – BotosaniNews.ro

By redactia , in Actualitate , at 23/11/2023

Rona Hartner a murit la vârsta de 50 de ani, după o lungă și dificilă luptă cu cancerul. Actrița s-a confruntat în ultima perioadă cu probleme grave de sănătate, la plămâni și creier, iar apropiații acesteia sperau la un miracol. ​Rona Hartner a fost una dintre cele mai iubite și apreciate actrițe de la noi din țară.
Artista s-a născut la 9 martie 1973, în Bucureşti. A urmat cursurile Şcolii Germane „Herman Oberth” din Bucureşti (1979-1991), iar din 1992 a început cursurile la Academia de Teatru şi Film din Bucureşti, potrivit cinemagia.ro.
În 1996 l-a întâlnit pe regizorul francez Tony Gatlif, care era în căutarea unei actriţe pentru filmul „Gadjo Dilo” („Străinul nebun”), ce se filma în România, ea primind rolul de actor principal şi interpret al melodiilor din film, potrivit site-ului amintit. Acest rol i-a adus mai multe premii, la diferite festivaluri, precum „Leopardul de bronz” (Premiul special pentru interpretare) la Festivalul Internaţional de Film de la Locarno, precum şi o nominalizare la premiile Cesar. Rona Hartner s-a stabilit în Franţa de peste 20 de ani.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *