27 / 11 / 2021


A murit profesorul Ioan Dzițac, fostul rector al Universităţii Agora din Oradea

Profesorul Ioan Dziţac, fost rector al Universităţii Agora din Oradea timp de două mandate, s-a stins din viaţă fulgerător în…

De redactia , in Flux de Știri Magazin , at 08/02/2021

Profesorul Ioan Dziţac, fost rector al Universităţii Agora din Oradea timp de două mandate, s-a stins din viaţă fulgerător în acest sfârşit de săptămână, cu doar câteva zile înainte să împlinească 68 de ani.

Trista veste a fost făcută publică de familia sa pe Facebook, dar şi pe pagina universităţii private, care a publicat un anunţ de condoleanţe în limba engleză.

„Este incredibil de greu să te gândeşti că am pierdut un coleg blând, un prieten drag şi un strălucit profesor şi cercetător. A fost rector al Universităţii Agora timp de opt ani şi fondator al (revistei ISI – n.r.) International Journal of Computers, Communications & Control, foarte apreciat la nivel mondial”, se arată în mesajul postat pe Facebook.

Decesul profesorului a survenit subit, în cursul serii de sâmbătă, în circumstanţe nefăcute publice de familia sa.

„14 februarie 2021 ar fi marcat ziua ta de naştere, dragul meu soţ, dar şi cei 25 de ani de la momentul căsătoriei noastre în care ne-am unit sufletele cu Dumnezeu! A fost o călătorie prin viaţă frumoasă, intensă, reuşită, în care ne-am bucurat împreună de iubita noastră fiica, Domnica Ioana Dzitac, de tot ce a fost mai bun şi frumos în viaţa noastră comună. În seara de 6 februarie, ai plecat dintre noi lăsând în urmă suflete cernite ale familiei, prietenilor, colegilor. Zbor lin către veşnicie, dragul meu soţ, prieten şi bun sfătuitor! Îţi mulţumim pentru rolurile tale multiple de soţ, tata, bunic, mentor, profesor, toate duse la excelenţă! Vei rămâne mereu în sufletul meu şi cu siguranţă în gândurile tuturor celor care te-au cunoscut!”, a scris pe Facebook soţia sa, Simona Dziţac, profesor la Universitatea din Oradea.

Ioan Dziţac s-a născut pe 14 februarie 1953, în Poienile de sub Munte,

 » sursa: ebihoreanul.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: