15 / 06 / 2021


A fost publicată lista statelor pentru care se impune carantina la intrarea în România ~ InfoPrut

Comitetului Național pentru Situații de Urgență din București a aprobat Lista statelor cu risc epidemiologic ridicat pentru care se impune…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 07/03/2021

Comitetului Național pentru Situații de Urgență din București a aprobat Lista statelor cu risc epidemiologic ridicat pentru care se impune regimul de autoizolare la intrarea persoanelor pe teritoriul României. Printre state se numără Republica Moldova, Franța, SUA, Spania și Cehia.

În alcătuirea listei cu zonele „galbene” s-a ținuit cont de rata de incidență cumulată la 100.000 locuitori, conform datelor publicate de ECDC joi, 4 martie 2021, pentru perioada 15 – 28 februarie 2021. Pe listă figurează 52 de state sau teritorii. Printre ele, sunt multe dintre statele europene, inclusiv Spania, Italia, Franța, Ungaria, dar și Marea Britanie, unde sunt comunități importante de români. De asemenea, Republica Moldova rămâne în zona galbenă, ca și Statele Unite. Israelul și Bulgaria, state vizate în general de turiștii români, sunt și ele pe listă.
În schimb, Turcia și Grecia nu figurează pe lista galbenă. Și Germania, scoasă de pe listă la actualizarea precedentă, rămâne în zona „verde”. De asemenea, pe listă nu se regăsește Canada, țară unde sunt numeroși emigranți români.
Statele aflate în zona galbenă sunt:
Cehia, San Marino, Muntenegru, Estonia, Seychelles, Insulele Turks si Caicos, Monaco, Israel, Bahrain, Slovacia, Serbia, Malta, Liban, Slovenia, Letonia, Albania, Iordania, Suedia, Saint Lucia, Andorra, Ungaria, Aruba, Emiratele Arabe Unite, Franța, Luxemburg, Republica Moldova, Palestina, Maldive, Olanda, Italia, Brazilia, Antigua si Barbuda, Puerto Rico, Polonia, Kuweit, Barbados, Austria, Peru, Belgia, Macedonia de Nord, Statele Unite ale Americii, Kosovo, Uruguay, Chile, Spania, Bulgaria, Cipru, Qatar, Lituania, Paraguay, Marea Britanie, Africa de Sud.
România a înregistrat până în prezent 824.995 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, dintre care 754.335 tratate și vindecate și 20.854 de decese.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: