22 / 09 / 2021


A fost dat în folosință noul terminal sosiri externe de la Aeroportul Internațional „Traian Vuia” Timișoara

Începând de joi, 29 iulie 2021, Aeroportul Internațional „Traian Vuia” Timișoara devine a doua cea mai mare poartă de intrare…

De redactia , in Actualitate Flux de Știri , at 01/08/2021

Începând de joi, 29 iulie 2021, Aeroportul Internațional „Traian Vuia” Timișoara devine a doua cea mai mare poartă de intrare pe cale aeriană în România prin darea în folosință a noului terminal de sosiri externe a pasagerilor. Terminalul este rezultatul finalizării primei etape a proiectului de investiții al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, proiect cu finanțare parțială din fonduri europene nerambursabile, demarat în luna februarie 2019, care vizează în etapa a doua și realizarea terminalului plecări externe.

Valoarea totală a acestei investiții este de 30.349.000 lei (inclusiv TVA) respectiv 6.226.000 euro, din care 13.273.000 lei au provenit din fonduri europene nerambursabile, 2.342.000 lei din bugetul de stat, iar 14.733.000 lei din fondurile proprii ale Aeroportului Internațional „Traian Vuia” Timișoara.

Noul terminal se întinde pe o suprafață construită de 4.383 mp, are patru porți de sosire, poate deservi simultan un flux de 540 de pasageri (trei curse) și va permite o creștere a traficului aerian de persoane la aproximativ 3 milioane de pasageri pe an. Terminalul este dotat cu 10 puncte de control ale poliției de frontieră, trei puncte de control vamal și o zonă de procesare a bagajelor în suprafață de 200 mp. Acesta dispune și de alte facilități și utilități specifice, vizând confortul și siguranța pasagerilor. Printre acestea, sistem de supraveghere, casă schimb valutar, spații comerciale, panotaj electronic, zonă de așteptare, spații de parcare.

Joi, directorul interimar al Aeroportului Internațional Timișoara, Dorel Grădinaru, și directorul de investiții al unității, Daniel Dinu, au dat mai multe detalii despre noul terminal. Conform conducerii aeroportului, acesta este și va rămâne, cel puțin în „viitorul predictibil”, singurul proiect dedicat aviației civile finanțat din fonduri europene în România. De altfel, construcția noului terminal a fost și primul proiect aprobat spre finanțare prin POIM, după lansarea acestui program,

 » sursa:ziuadevest.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: