30 / 07 / 2021


A doua tranșă de vaccinuri anti-COVID a sosit marți la București | .News

Vaccin Pfizer / sursa: wikipedia commons O parte din a doua tranșă de vaccinuri anti-COVID produse de Pfizer și BioNTech a ajuns în…

De redactia , in Actualitate , at 29/12/2020

Vaccin Pfizer / sursa: wikipedia commons
O parte din a doua tranșă de vaccinuri anti-COVID produse de Pfizer și BioNTech a ajuns în marți dimineață în România, anunță știrile Digi24.
Este vorba despre dozele care vor merge spre Institutul Cantacuzino din București și la centrele regionale din Brașov, Craiova, Constanța și Iași. În orele următoare vor mai veni două transporturi aeriene la Timișoara, respectiv Cluj-Napoca.
Un prim avion cu vaccinuri a ajuns marți dimineața la București, la ora programată (7:50), pe aeroportul Otopeni.
Inițial, acest al doilea transport de vaccinuri trebuia să sosească luni, însă a fost amânat din cauza unor probleme întâmpinate de compania Pfizer. În opt țări s-a întârziat livrarea din cauza acestor probleme tehnice ale producătorului. În România ar fi trebuit să ajungă luni 144.000 de doze de vaccin.
Transportul este asigurat de firma producătoare, inclusiv în momentul transportului la sol. Vaccinurile vor fi trasportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale cu gheață carbonică și folie etanșă.
În jurul orei 7:50, pe aeroportul Henri Coandă din Otopeni vor ajunge dozele de vaccin care, ulterior, vor fi transportate pe cale rutieră de firma producătoare la centrul de stocare de la Institutul Cantacuzino și la centrele regionale din Brașov, Craiova, Constanța și Iași.
În jurul orei 11:00, alte două aeronave vor ateriza pe aeroporturile din Timișoara și Cluj- Napoca, iar dozele de vaccin vor fi transportate, tot pe cale rutieră, spre centrele de stocare de la spitalele militare din Timișoara și Cluj.
Cantitățile de vaccin vor fi distribuite astfel:

București: 40.950 de doze
Iasi : 25.350 doze
Cluj-Napoca: 29.250 doze
Constanta: 8775 doze
Craiova: 12.675
Brasov: 12.675
Timișoara: 10.725

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: