22 / 06 / 2024


6 televiziuni din R. Moldova rămân fără licențe. Premierul de la Chișinău: Zilnic suntem supuși unor atacuri hibride din partea Rusiei

By redactia , in Actualitate Internațional , at 30/10/2023

Comisia pentru Situații Excepționale de la Chișinău (CSE) a suspendat licența de emisie a șase posturi de televiziune din Republica Moldova pe perioada stării de urgență. O decizie în acest sens a fost luată astăzi, 30 octombrie, la recomandare Serviciului de Informații și Securitate (SIS). 
Potrivit premierului de la Chișinău, Dorin Recean, aceste posturi TV promovau „interese străine”.
„În Republica Moldova zilnic suntem supuși unor atacuri hibride din partea Federației Ruse. În ultimele săptămâni, aceste amenințări au crescut în intensitate. Rusia, prin intermediul grupărilor criminale organizate, vrea să influențeze alegerile locale din 5 noiembrie și să submineze procesul democratic. Astăzi, la recomandarea SIS, CSE a decis suspendarea licențelor a 6 posturi de televiziune care promovează interese străine”, a anunțat prim-ministrul Republicii Moldova.
El a mai dat de înțeles că aceste televiziuni sunt subordonate grupărilor criminale conduse de oligarhii fugari Vlad Plahorniuc și Ilan Șor, care „și-au unit eforturile pentru a destabiliza Republica Moldova”.
„Avem dovezi că aceste posturi urmăresc un interes din afara Republicii Moldova, în scop destabilizator. Noi nu vom permite acest lucru și vom acționa de fiecare dată prompt și hotărât în interesul cetățenilor”, a scris Dorin Recean pe pagina sa de Facebook.
Menționăm că anunțul premierului de la Chișinău a venit la scurt timp după ce directorul SIS, Alexandru Musteață, a informat, în cadrul unui briefing, că a cerut blocarea activității a 31 de portaluri web, dintre care 21 gestionate direct din Rusia, și a șase canale de televiziune.
El a mai precizat că ar fi despre posturile Orizont TV, ITV, Prime, Publika TV, Canal 2 și Canal 3, care își realizează activitatea cu „multiple încălcări ale legislației” și „reprezintă un pericol la adresa securității informaționale”.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *