25 / 09 / 2023


5 imagini spectaculoase din România și care îți vor Tăia respirația

România este o țară splendidă, o țară perfectă și care trebuie iubită. Avem locuri desprinse parcă din altă lume, o…

De redactia , in Flux de Știri Magazin , at 14/08/2020

România este o țară splendidă, o țară perfectă și care trebuie iubită.

Avem locuri desprinse parcă din altă lume, o lume de basm.

  1. Cascada Beușnita este de departea una din cele mai spectaculoase cascade din Europa. Este un loc splendid care reușește cu succes să își creieze propriul climat și faună.

2. Sfinxul din Bucegi reprezintă o construcție magistrală a naturii. Dacă un sculptor s-ar fi apucat de așa minune nu ar fi reușit ce a lăsat în urmă timpul. Imaginea Sfinxului din Bucegi poate fi redată doar dintr-un anumit unghi, ori alt unghi pierzând efectul extraordinat.

3. Rezervațiile de zimbri din România reprezintă locuri care merită să fie văzute. Pe vremurile lui Ștefan cel Mare mii de exemplare superbe străbăteau podișurile și pădurile României. Acum ei trăiesc doar în rezervații naturale iar numărul lor crește anual. Este interzis să mai vânezi zimbri.

4. Delta Dunării este unică în Europa și în lume. Locul în care Dunărea, unul din fluviile importante ale Europei, se varsă în Marea Neagră, creează o zona feerică cu o floră și faună cum nu se găsește nicăieri în lume. Cine nu a fost în Delta Dunării poate spune că nu a văzut toată România.

5. Chipul lui Decebal se află la intrarea în România a Dunării. El a fost sculptat în munte la comanda și cu finanțarea unui fost legionar român fugit în Italia și devenit acolo regele buteliilor. S-a stins din viață la o vârstă onorabilă și a vrut să lase țării ceva în urma sa.

Comentarii


%d blogeri au apreciat: