21 / 05 / 2022


35 de tone de azotat de amoniu depozitat ilegal la o firmă din Galați. Substanța e cea care a produs mega-explozia din Beirut

Polițiștii au găsit 35 de tone de azotat de amoniu, depozitat în condiții improprii, la sediul unei firme din județul…

De redactia , in Actualitate , at 13/08/2020

Polițiștii au găsit 35 de tone de azotat de amoniu, depozitat în condiții improprii, la sediul unei firme din județul Galați. Administratorul societății este cercetat pentru trafic de produse și substanțe toxice. Substanța este aceeași cu cea care a provocat uriașa explozie din Beirut, în urmă căreia peste 150 de persoane au murit și aproape 5.000 au fost rănite.

Mai exact, pe data de 7 august, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din Galați au efectuat un control la punctul de lucru, din localitatea Vlădești, al unei societăți comerciale.
„Aici, într-o magazie, au fost descoperite 2 kilograme de insecticid, produs clasificat „foarte toxic”, deținut ilegal și 73 litri de produse de protecția plantelor, expirate, față de care administratorul societății nu luase măsura neutralizării printr-o firmă autorizată”, se arată într-un comunicat al Poliției.
La același control, polițiștii au găsit și cele 35.000 de kilograme de azotat de amoniu, depozitat în condiții improprii.
„Acum, administratorul societății este cercetat pentru comiterea infracțiunilor de trafic de produse și substanțe toxice, neluarea măsurilor de eliminare totală a substanțelor și preparatelor periculoase devenite deșeuri și nerespectarea obligației de depozitare a îngrășămintelor chimice și a produselor de protecția plantelor numai ambalate și în locuri protejate”, arată sursa citată.
Mega-explozia din Beirut a fost provocată de o cantitate de peste 2.700 de tone de azotat de amoniu. (Sursa: Digi24.ro)

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: