21 / 05 / 2022


25 octombrie: Ziua Armatei Române. Glorie eternă eroilor știuți și neștiuți care s-au jertfit pentru apărarea patriei, a credinței și pentru întregirea neamului!

Pe 25 octombrie este sărbătorită Ziua Armatei Române. În acest an, sărbătoarea va fi marcată printr-o serie de manifestări organizate…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 25/10/2020

Pe 25 octombrie este sărbătorită Ziua Armatei Române. În acest an, sărbătoarea va fi marcată printr-o serie de manifestări organizate în format restrâns, în principalele garnizoane din țară, în statele în care România are acreditaţi ataşaţi ai apărării, inclusiv în Republica Moldova, şi în bazele militare din teatrele de operaţii unde sunt dislocaţi militarii români.
Din cauza măsurilor impuse de pandemia de coronavirus, activitățile vor avea loc fără public.
În campaniile celui de-Al Doilea Război Mondial, efortul de război a implicat dislocarea pe front a aproximativ 540.000 de militari, dintre care peste 90.000 și-au pierdut viața, aproape 60.000 au fost dați dispăruți, iar peste 330.000 au fost răniți în luptă. După eliberarea teritoriului naţional, la 25 octombrie 1944, Armata României a continuat să lupte pe teritoriile Ungariei, Cehoslovaciei şi Austriei, alături de trupele aliate, contribuind, prin noi jertfe şi sacrificii, la marea victorie obţinută la 9 Mai 1945, care a marcat sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial în Europa.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: