26 / 02 / 2024


18 automobile de ultimă generație, donate de Guvernul Japoniei polițiștilor din Republica Moldova ~ InfoPrut

By redactia , in Actualitate Internațional , at 09/02/2024

Guvernul Japoniei a oferit Poliției din R. Moldova 18 automobile hibride de ultimă generație și 125 de camere de corp cu scopul de a spori securitatea și a asigura intervenția promptă în satele mai îndepărtate. Echipamentele în valoare totală de 870.000 de dolari au fost procurate prin intermediul PNUD.
Camerele de corp sunt repartizate către 10 inspectorate raionale, și anume la Anenii Noi, Bălţi, Cahul, Căușeni, Cimişlia, Edineț, Hîncești, Orhei, Soroca și Ungheni.
„Încrederea dintre poliție și cetățeni este un semn distinctiv al unei democrații funcționale. Menținerea ordinii publice necesită o disciplină și o pregătire considerabilă. A face acest lucru într-un moment de criză, cu un război adevărat în țara vecină și un război hibrid în propria țară este considerabil mai dificil. Sperăm că purtarea camerelor de luat vederi va ajuta ca munca polițiștilor să fie mai sigură și mai eficientă”, a declarat Yoichiro Yamada, Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova.
În cadrul ceremoniei de donare, ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, a mulțumit Guvernului Japoniei și Programului Națiunilor Unite pentru susținerea acordată în modernizarea sistemului afacerilor interne și a apreciat parteneriatul de durată dintre instituții.
Reducerea timpului de răspuns al poliției la 15 minute până la sfârșitul anului 2024 este printre prioritățile autorităților de la Chișinău. Datele pentru anul 2022 indică faptul că timpul de răspuns al poliției la un apel de urgență 112 a fost în medie de aprox. 26 de minute.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *