25 / 09 / 2023


15 oraşe şi comune din Bihor, în „scenariul roşu”. În Oradea incidenţa cazurilor Covid-19 e mai mare de 4, iar în Sântandrei mai mare de 10 la mia de locuitori!

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a întrunit, vineri, într-o nouă şedinţă determinată de creşterea incidenţei cazurilor de infectare cu…

De redactia , in Flux de Știri Magazin , at 31/10/2020

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a întrunit, vineri, într-o nouă şedinţă determinată de creşterea incidenţei cazurilor de infectare cu virusul Covid-19 în mai multe oraşe şi comune din judeţul Bihor.

Astfel, cele mai recente date centralizate de Direcţia de Sănătate Publică arată că nu mai puţin de 15 UAT-uri din Bihor au incidenţă mai mare de 3 la mia de locuitori, deci se află în aşa numitul „scenariu roşu”, cu mai multe restricţii. Între acestea se numără în continuare şi Oradea, unde rata a crescut la peste 4 la mie. 

Cea mai afectată de pandemie este comuna Sântandrei, unde rata de incidenţă (calculată în funcţie de cazurile din ultimele 14 zile) a crescut la 10,19 cazuri Covid-19 la mia de locuitori, fiind cea mai mare rată din Bihor. 

În topul răspândirii virusului urmează comuna Sânnicolau Român (6,17 incidenţă), Toboliu (5,89), Sânmartin (4,51), Bratca (4,18), Oradea (4,12), Hidişelu de Sus (4,06), Abrămuţ (3,88), Nojorid (3,78), Olcea (3,61), Căbeşti (3,23), Şuncuiuş (3,22), Aleşd (3,16), Boianu Mare (3,14), Oşorhei (3,03). 

În toate cele 15 UAT-uri, CJSU a menţinut sau a decis să impună (începând de sâmbătă, 31 octombrie), de la caz la caz, restricţii. Astfel, este obligatorie purtarea măştii de protecţie atât în spaţii închise, cât şi în aer liber, de către toate persoanele cu vârste mai mari de 5 ani. 

De asemenea, activitatea în sălile de spectacole/concerte, precum şi în interiorul restaurantelor şi cafenelelor este interzisă în toate cele 15 UAT-uri. Pot funcţiona terasele, cu păstrarea distanţei de minim doi metri între mese. Restaurantele şi cafenelele pensiunilor şi hotelurilor pot deservi doar clienţii care sunt cazaţi în respectivele unităţi. 

În oraşele şi comunele aflate în „scenariul roşu” e interzisă activitatea în unităţile din domeniul jocurilor de noroc. 

În ceea ce priveşte activitatea şcolilor din UAT-urile unde incidenţa depăşeşte 3 la mie, 

 » sursa: ebihoreanul.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: