22 / 01 / 2022


102 ani de la Marea Unire, sărbătoriți la Chișinău ~ InfoPrut

Chișinăul va marca împlinirea a 102 ani de la Marea Unire din 1918 printr-un marș al Unirii, organizat marți, începând…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 30/11/2020

Chișinăul va marca împlinirea a 102 ani de la Marea Unire din 1918 printr-un marș al Unirii, organizat marți, începând cu ora 12,00, din fața Liceului Teoretic Român-Francez „Gheorghe Asachi” din capitală.

Manifestanții vor întinde un tricolor imens de 102 metri lungime care simbolizează astfel împlinirea a 102 ani de când visului românilor de pretutindeni a fost realizat prin unificarea tuturor teritoriilor românești, se arată într-un comunicat de presă al Asociației „Unirea-Odip”.
În cadrul marșului, participanții vor merge pe la principalele obiective de stat din centrul Chișinăului și vor puncta câteva dintre numeroasele investiții și ajutoare frățești oferite de România Republicii Moldova.
„Ziua de 1 decembrie are o semnificație simbolică foarte importantă pentru românii din toate colțurile lumii. Este o zi în care, în urmă cu 102 ani, s-a înfăptuit năzuința seculară a românilor, cea de unificare și consolidare a statului unitar român. Îi îndemnăm pe toți cei care simt românește să vină la manifestare pentru a sărbători împreună Ziua Națională a României și a cere împreună reunirea celor două maluri de Prut”, a declarat președintele Asociației „Unirea-Odip”, Vlad Bilețchi.
Organizatorii subliniază că evenimentul va decurge cu respectarea tuturor normelor de protecție împotriva pandemiei de coronavirus. Participanții vor purta măști de protecție și vor asigura distanța fizică de 1,5 metri. În acest sens, Primăria municipiului Chișinău a fost notificată cu privire la organizarea manifestației.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: