27 / 01 / 2022


10 pași pentru a preveni și a trata o răceală obișnuită

Răceala obișnuită este un virus extrem de contigu care vă infectează nasul și gâtul. Nu există nici un remediu pentru…

De redactia , in Magazin , at 18/12/2020

Răceala obișnuită este un virus extrem de contigu care vă infectează nasul și gâtul. Nu există nici un remediu pentru răceala obișnuită (nu este tratabil cu antibiotice) și majoritatea oamenilor își vor reveni în aproximativ o săptămână sau două. Prin măsuri de auto-îngrijire, inclusiv odihna și consumul de lichide din abundență, vă puteți simți mai confortabil pe măsură ce corpul dumneavoastră luptă împotriva infecției.

Bea multe lichide

Rămâneți hidratat vă poate ajuta să înlocuiți fluidele pe care le pierdeți producând mucus sau din cauza febrei. Asigurarea consumului suficient de lichide vă poate ajuta să vă simțiți mai bine.

Puteți bea apă, suc, bulion limpede sau chiar băuturi răcoritoare clare, fără cofeină.Evitați cafeaua sau ceaiurile și băuturile răcoritoare cu cofeină, deoarece acestea pot provoca deshidratare și vă pot agrava simptomele.

2.Consumă supa de pui

Studii recente au arătat că remediul de casă îndelungat al supei de pui poate reduce inflamația și reduce simptomele, în special congestia.

Supa de pui are proprietăți antiinflamatorii și, de asemenea, accelerează temporar mișcarea mucusului prin nas, care, la rândul său, ameliorează congestia.Nu trebuie să vă creați propria supă de pui pentru a obține beneficiile – supa conservată cumpărată în magazin funcționează la fel de bine.

3. Evitați alcoolul, țigările și cofeina

Alcoolul, cofeina și produsele din tutun pot exacerba simptomele unei răceli. Evitarea acestor produse în timp ce sunteți bolnav vă poate face să vă simțiți mai bine și să vă reduceți durata simptomelor.

4. Gargară cu o soluție de apă sărată

Clătirea cu o soluție simplă de apă sărată poate ajuta la ameliorarea durerii și a zgârieturilor în gât. Deși beneficiile sunt temporare, puteți utiliza acest remediu de câte ori aveți nevoie pentru a vă ajuta să vă simțiți mai bine.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: