04 / 12 / 2021


​Nutriție și sănătate: Cafeaua în curele de slăbire

Indiscutabil, cafeaua în cantități moderate face bine organismului; pe de altă parte, cu mult zahăr sau băută pe stomacul gol…

De Octavian Marius , in Flux de Știri Magazin , at 24/11/2021

Indiscutabil, cafeaua în cantități moderate face bine organismului; pe de altă parte, cu mult zahăr sau băută pe stomacul gol contribuie la creșterea în greutate. Unele obiceiuri care fac cafeaua un ajutor în curele slăbire sunt prezentate de doctorițele nutriționiste Laura Burak și Lauren Manaker din consiliul de experți de la EatThis,NotThat!

1. Nu mai adăugați zahăr

Recomandările privind cantitatea zilnică de zahăr depind de consumul total de calorii, dar în medie nu depășesc 50 de grame la o dietă zilnică cu 2.000 de calorii. Cum o linguriță de zahăr înseamnă 12,5 g, o bună parte din porția maximă zilnică poate veni dintr-o cană cu cafea. Mai ales când consumul de prea mult zahăr nu duce doar la creștere în greutate, ci și la un risc sporit de diabet și boli de inimă.

2. Beți cafea neagră

Nu numai zahărul, ci și creamerul în exces duce la creștere în greutate, așa că ambele doctorițe spun că trebuie băută cafea cât mai neagră. Și frișca sau laptele integral în exces aduc prea multe calorii în cafea. În timp ce o cană cu cafea conține nu mai mult de 5 calorii, suplimentele vin cu calorii nedorite și cu grăsime saturată, mai ales dacă se beau mai multe cești într-o zi.

3. Adăugați pudre cu colagen

Prea multă mâncare reprezintă calea sigură spre îngrășare. Cheia curelor de slăbire este să te simți „plin”, consumând alimente și băuturi sănătoase cu suficiente proteine și nutrienți care să te facă indiferent la gustări ispititoare și nefolositoare. Suplimentele cu colagen aduc proteine care contribuie la senzația de sațietate după micul dejun fără a afecta deloc gustul cafelei și asigură protecția împotriva foamei până la masa de prânz.

4.

 » sursa: hotnews.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: